Laadstation voor fietsen

Fietsen stallen in omgeving

In het kader van duurzame mobiliteit, off-grid en nearly off-grid toepassingen heeft Wingardium-Energy 2 concepten ontwikkeld. Beide concepten kunnen in een off-grid en nearly off-grid toepassing gebruikt worden.

fietsbox met icon laadstation

ONS EERSTE CONCEPT IS DE “ICON-BOX”.

De Icon-Box is een kleinschalige toepassing, deze is bruikbaar met de gekende afsluitbare fietsboxen. Een Icon turbine, geplaatst op 15m hoogte, bij een gemiddelde windsnelheid van 3,5 m/s, levert over een periode van 24 uur een gemiddelde van 500 Wh aan een interne batterij. Deze lading is voldoende om 1 doorsnee elektrische fiets (350 Wh) volledig op te laden.

Echter, omdat de wind geen vast gegeven is komt het voordeel van onze geïntegreerde batterij in beeld. Door deze batterij kunnen we als er geen gebruik is van het laadstation het opgewekte vermogen opslaan voor enkele dagen. Dankzij deze batterij kunnen we windluwe dagen overbruggen en geproduceerde energie opslaan wanneer er geen verbruik is.

De Icon turbine is ook modulair systeem. Dit wil zeggen dat de turbine gestapeld kan worden tot een maximum van 3 turbines. Hierdoor kunnen we de capaciteit van de opgewekte energie vergroten.

fietsenstalling in omgeving

ONS TWEEDE CONCEPT IS DE “VORTEX STATION”.

De Vortex Station is een grootschaliger laadstation. In dit concept is dit voorzien van lockers waarin men de batterijen veilig kan opladen. Alsook een compressor, voor fiets banden op te pompen en basis verlichting.

Uitgerust met ofwel een V3 Vortex turbine of een V5 Vortex turbine. Aan een gemiddelde windsnelheid van 3,5 m/s levert dit station een gemiddeld vermogen van 24000 Wh of 3600 Wh respectievelijk over een periode van 24 uur. Dit levert vermogen voor 6 tot 10 fietsen simultaan volledig op te laden.

De constructie is voorzien van een technische ruimte, waarin we de elektrische voorzieningen en de batterij veilig kunnen plaatsen. Net zoals bij de Icon-Box slaan we de energie op in een batterij om deze later te gebruiken om de fietsbatterijen te laden. Bij frequent gebruik kan dit systeem uitgebreid worden met enkele PV-panelen om zo ook de zonne-energie te gebruiken bovenop de wind energie.

De V3 en V5 Vortex turbines zijn ook modulair. Hier kunnen ook tot een maximum van 3 turbines gestapeld worden om zo de capaciteit te vergroten van de opgewekte energie.

Categorie

Over de auteur

Ludo Loyens

Ludo Loyens is zaakvoerder bij Wingardium Energy.  Wingardium Energy distribueert de verticale-as windturbines van Kohilo wind en werkt concepten uit rond groene stroom om in het dagelijkse leven te gebruiken.

LinkedInhomepage