Nederlanders doen aanval op wereldrecord elektrisch rijden

Nederlanders doen aanval op wereldrecord elektrisch rijden

Een groep Nederlandse avonturiers onderneemt  een monstertocht door Europa. Vanaf 27 mei willen ze binnen 48 uur een afstand afleggen van 4.100 kilometer. Met elektrische Tesla’s. De tocht start en eindigt in Zevenaar.

Het huidige wereldrecord staat sinds 2015 op naam van de Duitser Michael Willberg die met 4.020 kilometer. De actie van de Nederlanders is mede bedoeld om Duitse automobilisten te laten zien dat een elektrische auto een uitstekend alternatief is voor de klassieke auto’s.

De tocht doet een beroep op de stalen zenuwen van de deelnemers: om te slagen moeten de auto’s zo veel mogelijk rijden en zo min mogelijk laden. De grote vraag is dan ook: wat is de optimale rijsnelheid?

VEILIGHEID

Om de veiligheid te waarborgen bestaan de teams uit minimaal 3 personen zodat iedereen per dag zo’n 6 uur chauffeurt. Per dag is er 6 uur rust- en laadtijd.

EUROPEES NETWERK VAN SNELLADERS

Eén van de deelnemers is Klaas Mulder. Hij is voorzitter van de Stichting Elektrisch Rijden kan Echt en is met een eerdere prestatie officieus wereldrecordhouder: Hij reed met een Tesla Roadster in 7 dagen 4.209 kilometer. “De Roadster had nog geen snellaadmogelijkheid. Tesla biedt nu een Europees netwerk van zogenaamde superchargers. Dat maakt het mogelijk om extreem lange afstanden af te leggen in korte tijd.”

MEEDOEN?

Zelf meerijden kan ook. Interesse? Stuur een email naar arjan@e-xpeditie.nl.

E-xpeditie.nl publiceert portretten van de deelnemers en doet uitgebreid verslag van deze monstertocht .

Categorie

Over de auteur

Arjan de Putter

Arjan is een creatieve duizendpoot met een passie voor duurzame mobiliteit. Als ondernemer en eigenaar van Fast Concepts, stond hij onder meer aan de wieg van E-xpeditie.nl, de ElektriciTijdrit en de 24 uur Waterstof Challenge. Ook is hij oprichter van QA2B BV.

LinkedInhomepage