BEV

De transparantie van Polestar verdient navolging

Ik draai al wat jaartjes mee in de wereld van duurzame mobiliteit. En toch is het nog best verwarrend. Via social media wil een mens nog wel eens wat een-dimensionale-visies tegenkomen. Polestar heeft het lef om de milieu-impact van productie en rijden in kaart te hebben gebracht. Dat helpt enorm bij het maken van keuzes. Ik duik in de cijfers en neem je mee met enkele grafieken.

EV's kunnen niet zwaar genoeg zijn

Kijk gerust eens rond op straat en je zal vaststellen dat elektrische auto’s vaak dikke bakken zijn. Een gewicht van 2,5 ton is zeker geen zeldzaamheid. De Audi E-tron, de Jaguar i-Pace, de Mercedes EQC, zelfs een simpele Kia Nero weegt al snel meer dan 1.700 kg en dat is goed nieuws, jawel! 

Mark Pecqueur Mon, 08/31/2020 - 13:57
Uitslag poll: 53% gelooft in BEV én FCEV

De meeste Nederlanders geloven in toepassing van én batterij elektrisch én waterstof. Dat blijkt uit onderzoek van E-xpeditie.nl hoe zij de automotive mobiliteit van 2030 zagen. Een meerderheid (53%) gelooft in en-en (waterstof én batterijen), 25% verwacht dat we dan batterij elektrisch rijden en 22% verwacht alleen waterstof elektrisch. Opvallend is dat helemaal niemand (0%) in plug-in-hybrides noch verbrandingsmotoren gelooft.

Arjan de Putter Fri, 08/14/2020 - 14:01
Subscribe to BEV