Aiways U5 spotgoedkoop in Duitsland

Aiways U5 spotgoedkoop in Duitsland

Afgelopen vrijdag (14 augustus) is in Duitsland de verkoop gestart van de Aiways U5. De auto is daar leverbaar vanaf € 37.990. Bruto. Die prijs ligt onder de voor de milieubonus belangrijke grens van € 40.000. Met een bonus van € 9.480 is de nettoprijs een aansprekende € 28.510.

Omdat de belangstelling groot is, heeft Aiways samen met haar verkooppartner Euronics besloten om de verkoop de voorverkoop in enkele filialen te laten verlopen. De Aiways is dus sinds afgelopen vrijdag on tour in Duitsland en bezoekt in totaal 30 Euronics-filialen in Duitsland.

Daar zijn ook proefritten mogelijk. Dat kan nu met het 2020-model. Vanaf september kan ook het model 2021 getest worden. In oktober moeten de eerste auto’s bij klanten worden afgeleverd.

Opvallend verkoopkanaal

Euronics is een keten van elektronicawinkels (“wit- en bruingoed”). Met de verkoop via dit kanaal passeert Aiways de traditionele autobranche. Dit voorkomt ook een investering in eigen showrooms en een eigen verkoopnetwerk. Het is natuurlijk zeer interessant hoe de markt hier op reageert.

Over de Aiways U5

De auto is uitgerust met een 140 kW sterke motor. In combinatie met de 63 kWh batterij kan volgens de WLTP-norm 410 kilometer worden afgelegd. Snelladen gaat tot 90 kW. Opladen met wisselstroom (AC) gaat met een vermogen van 6,6 kW.

De Aiways U5 is dit najaar ook in Nederland leverbaar.

Categorie

Over de auteur

Arjan de Putter

Arjan is een creatieve duizendpoot met een passie voor duurzame mobiliteit. Als ondernemer en eigenaar van Fast Concepts, stond hij onder meer aan de wieg van E-xpeditie.nl, de ElektriciTijdrit en de 24 uur Waterstof Challenge. Ook is hij oprichter van QA2B BV.

LinkedInhomepage