1e waterstoffiets op H2 Test Drive

Alpha waterstoffiets

Op 1 juli wordt ie officieel gelanceerd en op 7 juli staat ie op de Automotive Campus in Helmond bij de H2 Test Drive: de Alpha Waterstoffiets!

 Volgens Pragma Industries is de fiets geschikt voor publieke diensten, last mile delivery, touristendiensten, fietsdeelprogramma’s en voor overheidsinstanties. Voor particulieren is vooral een landelijk dekkend netwerk van waterstoftankstations belangrijk. Zolang dat er nog niet is, kan deze Alpha Bike nog niet doorbreken, in ieder geval niet in Nederland. Wat ie moet kosten? Ongeveer 7.500 euro. De productie loopt al. Sterker nog: de eerste 200 exemplaren zijn al een feit.

De Alpha wordt in Nederland geleverd door DIVAGO Consulting. Zij onderkennen ook de noodzaak van een waterstoftankstation, want ook de Alpha moet worden bijgevuld. DIVAGO biedt dan ook oplossingen aan voor (kleine) waterstoftankstations met een druk tot 300 bar. De tank van de fiets zelf kan 42 gram waterstof bevatten, wat goed is voor een bereik tot maar liefst 145 km. De fiets heeft een motor van 250 W die ondersteunt tot snelheden van 25 km/h.

Schrijf je in voor de testdag 

Categorie