H2 Test Drive

H2 Test Drive - 16 juni 2020 Helmond

Wanneer:

-

 Op 16 juni 2020 organiseert E-xpeditie.nl samen met Automotive Campus Helmond, Oostendorp Auto en Ebby Road de eerste H2 Test Drive voor ondernemers. Belangstellenden kunnen een uur lang waterstofauto-expert Arjan de Putter bestoken met vragen. De testrit begint met een tankinstructie bij het waterstoftankstation van WaterstofNet. Aansluitend maken ze een testrit over een opgezette route. De proefritten zijn coronaproof en uitsluitend op afspraak.

Voor belangstellenden staan twee auto’s klaar: een Toyota Mirai en een Hyundai Nexo. Het zijn totaal verschillende auto’s met een totaal verschillende beleving. Beide auto’s hebben gemeen dat ze fluisterstil rijden, een grote actieradius hebben (500 respectievelijk 600 kilometer) en dat ze in drie minuten zijn volgetankt.

GEEN AUTO’S VERKOPEN MAAR INFORMATIEVERSTREKKING

Met dit initiatief wil E-xpeditie.nl een bijdrage leveren aan het verstrekken van goede praktijkinformatie over rijden op waterstof. “er wordt van alles over rijden op waterstof geroepen, maar weinig mensen hebben echt ervaring” zegt De Putter, “Rijden op waterstof is gewoon interessant voor de echte kilometervreter met een drukke agenda. En het aantal tankstations? Er komen steeds meer tankstations bij in Nederland, maar ik adviseer om pas een auto te bestellen als je een tankstation bij jou in de buurt hebt. Dat heb je gewoon nodig.”

De proefrittendag is bewust geen poging om auto’s te verkopen. De Putter: “Natuurlijk is het mooi als mensen echt de overstap willen maken naar rijden op waterstof, maar wij verwijzen ze dan door naar de aanbieders. Deze dag is echt bedoeld om mensen te informeren en rijden op waterstof te laten ervaren.”

WAAROM ONDERNEMERS?

De lage bijtelling (8% voor wie een nieuwe besteld) over de volledige cataloguswaarde maakt ze fiscaal aantrekkelijk. Waterstofauto’s zijn gewoon kostbaar, ook jong gebruikt. Maar met rijden op waterstof kun je je zakelijk ook onderscheiden. “de afweging om voor rijden op waterstof te kiezen is een complexe”, stelt De Putter. “Voor innovaties moet je als eerste ondernemers bij betrekken: zij zijn gewend om moeilijke afwegingen te maken én zijn in staat om knopen door te hakken.”

CORONAPROOF

Corona heeft grote impact op de wereld: de lucht is nog nooit zo schoon geweest als nu. Daarmee is ook het belang van (waterstof-) elektrisch rijden aangetoond: als we die lucht zo willen houden zullen we moeten overstappen naar auto’s die batterij of waterstof elektrisch zijn.

De proefrittendag wordt coronaproof georganiseerd: de proefritten gaan uitsluitend op afspraak en voor iedereen is maximaal één uur beschikbaar. Bij elke wissel wordt de auto schoon gemaakt. En het gesprek gaat uiteraard op anderhalve meter afstand.

Aanmelden kan via https://e-xpeditie.nl/h2-test-drive.

Partners

 

 

Wanneer:

-

Waar: