De transitie naar elektrisch rijden kan best pittig zijn. Waar moet je allemaal aan denken en wie moet je meekrijgen in je organisatie? Een e-vent laat je kennis opdoen, elektrisch rijden ervaren in de praktijk en in een leuke omgeving je netwerk onderhouden. En dat alles op één dag!

E-xpeditie.nl deelt haar kennis in de Masterclass Elektrisch Rijden. Zo’n dag is maatwerk: we bieden twee tot vier modules met informatie aan - afhankelijk van de informatiebehoefte. Daarnaast zijn er twee blokken waarin de kennis in praktijk wordt gebracht. ’s Middags staat er een ElektriciTijdrit op het programma. Daarin pas je op speelse wijze het de opgedane kennis toe. Uiteraard is het spannend welk team zich aan het einde van de dag de beste E-riders mogen noemen!

Vanzelfsprekend wordt er gedacht aan de catering. Het programma à la carte is als volgt:

Programma

 • 09:00 inloop
 • 09:30 welkom en aftrap
 • 09:35 module Zo kies je een laadpaal
 • 10:15 module Met deze technische hulpmiddelen creëer je veiliger weggedrag
 • 11:00 pauze
 • 11:15 module Welk vervoermiddel kies je? 
 • 12:00 lunch
 • 12:30 ElektriciTijdrit
 • 16:00 prijsuitreiking en netwerken

Doelgroep

 • Facilitair Managers
 • Wagenparkbeheerders

Zo kies je je laadpaal

Gratis bestaat niet. Toch bieden laadpaalleveranciers aan om gratis een laadpaal neer te zetten. De gebruiker betaalt uiteindelijk de rekening. Is dit een gewenste situatie? En als u uw wagenpark elektrificeert, waar en hoeveel laadpalen plaatst u? Hoe houdt u rekening met de ergonomie (bij het ene automerk zit de laadaansluiting aan de voorkant, bij de ander aan de achterkant)? En wat is de impact van de laadpalen voor uw elektriciteitsnetwerk?

In deze module behandelen we de mogelijkheden en bespreken ook de wijze van financiering.

Als u voor een zakelijke laadpaal kiest, wilt u waarschijnlijk ook inzicht in individueel gedrag. We laten zien wat er mogelijk is qua managementtools.

Met deze technische middelen krijg je een veiliger rijgedrag

Veel auto’s zijn met technische hulpmiddelen uitgerust die extra gemak, efficiency of veiligheid bieden. Veel mensen weten echter niet wat hun auto allemaal kan. En evenmin hoe ze deze functies moeten bedienen.

In deze module leggen we het nut uit van adaptieve cruise control, Apple Car Play en Google Auto. Ook staan we stil bij automatisch inparkeren, Lane Keep Assistance Systems. En het verschil tussen een navigatie- en een informatiesysteem.

We plannen deze module altijd voor een rijmodule, zodat u het geleerde meteen in de praktijk kunt toepassen.

Module VII   – Welk vervoermiddel kies je?

We gaan allemaal elektrisch rijden. Leuk! Maar… wat als we vervolgens allemaal achter elkaar in de file staan?

Een elektrische auto is een oplossing voor een mobiliteitsbehoefte. Maar er zijn natuurlijk veel meer oplossingen: Mobility as a Service (MaaS), deelauto, carpool, trein, tram, bus, fiets, mobiliteitspas...

In deze module laten we zien hoe u uw mobiliteitsbudget zo in kunt zetten dat uw organisatie hoger scoort op de CO2-prestatieladder, zonder dat dit een extra belasting voor uw facilitaire afdeling en HR-afdeling betekent.

Datum en lokatie

 • 20 februari Truckpoint, Deventer

Investering

 • € 295,00 ex BTW per deelnemer (all in)

Inschrijven

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers, schrijf dus snel in. 

 

Tags:

Blijf op de hoogte!

Aanmelden of afmelden

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je gegevens achter!
Bedankt voor je inschrijving!