Zaterdag 28 september vertrokken de 38 deelnemers van de Mille Miglia green vanuit het Piazza Vittoria in Brescia naar Milaan. Vanwege de lange etappe van 180 km werden speciale laadfaciliteiten beschikbaar gesteld door partner Enel-X. Hierdoor konden de aanwezige Smart en VW e-kevers met een beperkt bereik ook het eindpunt bereiken.

De hybride auto's hebben met hun zelf-genererend oplaadvermogen geen problemen met bereik. Een ideale combinatie voor de stad waar 100% elektrisch werd gereden en de langere afstanden. De 2e etappe voer van Brescia via het prachtige landschap langs wijnboerderijen naar de citta alta van Bergamo. Vanuit dit schitterende uitzicht punt daalden alle groene auto's via een klassieke Romeinse weg af naar Crespi d'Adda voor een lunch op een oud-fabrieksterrein en UNESCO erfgoed. 

Daar konden we bijladen en ons opmaken voor de laatste time checks voor de rit naar MIlaan. Onderweg passeerden we in Monza een stempelpost bij Villa Real gelegen in een prachtig park. In Milaan was veel aandacht besteed aan het doel en de betekenis van de 1000 Miglia green in de energietransitie en nieuwe vormen van duurzame mobiliteit. een ontwikkeling die ook in Milaan goed ontvangen wordt. De in ruime getale aanwezige toeschouwers en pers (Radio, TV, vakbladen) waren erg geïnteresseerd in de mogelijkheden maar ook risico's, infrastructuur en andere relevante aspecten van het rijden in hybride en elektrisch aangedreven auto's. Met veel enthousiasme werd de 1000 Miglia als aanjager van deze vernieuwende beweging in Milaan ontvangen met als hotspot de Don Bosca, verticaal aangelegd groen flatgebouw op de achtergrond. Een mooiere combinatie van duurzaamheid was niet denkbaar. De organisatie van 1000 Miglia srl wil op haar wijze een actieve bijdrage leveren aan de toekomst van mobiliteit, duurzaamheid en circulariteit. De kleding en badges zijn al volledig circulair en de verstrekte rugzakken zijn zelfs uitgerust met een klein zonnepaneel om je device op te laden met natuurlijke energie. Voor de organisatie was het een bijzondere ervaring om een geluids- en emissiearme variant te organiseren van de traditionele 1000 Miglia met auto's tot en met bouwjaar 1957.  

Eind van de dag werd feestelijk afgesloten bij Eataly, de hotspot voor food in Milaan. We wisselden ervaringen uit met bestuursleden van 1000 Milgia srl, ontwerpers, journalisten, de organisatie, andere deelnemers en fabrikanten over de toekomst van duurzame mobiliteit, elektrisch, infrastructuur, circulariteit of toch waterstof? Maar ook over design, geïntegreerde totaalconcepten en circulariteit. De ontwikkelingen gaan snel en ook autoproducenten zijn bezig met nieuwe technologische strategieën en businessmodellen die hun eigen merk overstijgen. Je merkt dat Italië nog in de early adaptorfase zit en missiewerk van 1000 Milgia srl een mooie duurzame impuls kan geven voor een groene toekomst.

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form