Op de barricaden: waterstof in waze

Edwin Valenti Clari is al jaren een enthousiast waterstofrijder én gebruiker van Waze. Omdat Waze echter geen waterstofvulpunten heeft opgenomen, is Edwin een actie gestart. Wat is Waze? Waarom vind Edwin het belangrijk dat de waterstofvulpunten worden opgenomen? En wat houdt de actie in? Deze blog geeft de antwoorden! Power to the people!

Wie is Edwin Valenti Clari?

Edwin is eigenaar van Footprint Solutions, een softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van ondersteunende software en digitale dashboards waarmee organisatie in kaart kunnen brengen hoe ver ze zijn gevorderd met hun duurzaamheidsambities. Voor zijn werk reist Edwin vanaf zijn standplaats Rhoon door het hele land. En omdat hij vindt dat hij dan zelf ook consequent moet zijn, koos hij in 2016 voor een waterstofauto. Edwin loopt graag voorop bij innovaties en mede door op waterstof te rijden weet hij zich te onderscheiden. Niet onbelangrijk voor een ondernemer.

auto van footprint solutions en edwin valenti clariWat is Waze?

screenshot wazeWaze is navigatiesoftware waarbij lokale gemeenschappen/de bestuurders zelf dagelijks kaartupdates en verkeersinformtie doorgeven. De applicatie leert van de reistijden van de aangesloten gebruikers. Doordat Waze zo actuele verkeersinformatie kan verzamelen, is het in staat om routes te plannen die tijd en brandstof besparen.

Waze is gratis beschikbaar en biedt een wereldwijde kaart aan.

Meer informatie over Waze:

Waarom ook Waterstofvulpunten in Waze?

Net zoals batterij-elektrische rijders hun route plannen langs (snel-)laadpunten, plannen waterstofrijders hun routes langs waterstofvulpunten. En als een laadpaal het niet doet, dan weet je dat liever van te voren. Dat is voor waterstofrijders, die voorlopig nog op een minder intensieve infrastructuur zijn aangewezen, zo mogelijk nóg belangrijker.

De data van de vulpunten is voorhanden, en daar bestaat voor Europa een prima app voor: H2.live. Maar die app beschikt niet over de Waze-functionaliteit. Wél verwijst ie door naar navigatiesystemen als Google Maps – maar ook die gebruikerservaring blijft achter bij Waze, zeker met het oog op het plannen van routes en het overzicht.

Wat houdt de actie in?

Waze is een gemeenschap van gebruikers. Daarom kunnen gebruikers suggesties doen. En die suggesties moeten weer voldoende stemmen krijgen om gehonoreerd te worden. En daar wringt nu de schoen: de aantallen waterstof gebruikers in Nederland, in Europa en zelfs wereldwijd zijn nu nog gering om een echt op te vallen. Los van hot mooie concept natuurlijk.

E-xpeditie.nl vindt de actie van Edwin Valenti Clari echter sympathiek en roept daarom mensen op om deze actie te steunen. Hoe doe je dat?

Help jij mee?

  1. Ga naar de Waze Suggestion Box: https://waze.uservoice.com/forums/59223-waze-suggestion-box/suggestions/37185751-add-h2-hydrogen-as-fuel-type
  2. Klik op stem: er opent dan een veld (zie afbeelding)
    screenshot stemmen waze
  3. Vul uw emailadres in, of registreer met Facebook of Google.
    In Waze kun je maximaal 1.000 stemmen uit delen. Daarvoor wil Waze weten wie je bent (je emailadres, of je Facebook of Google account).
  4. Geef aan hoe belangrijk je deze suggestie vindt door op 1, 2 of 3 stemmen te klikken.

De teller staat nu op 26 stemmen, dus je kunt zelf kijken wat het effect van deze actie is. Helpen jullie een handje mee om Waze te verbeteren?

Tags:

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form