Op 12 december 2019 gaat H2-Drive officieel van start. H2-Drive is een initiatief van gemeente Arnhem en provincie Gelderland. Met dit project stimuleren zij dat er meer waterstofauto’s in en om Arnhem gaan rijden om zo de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren.

Doel van H2-Drive

Minimaal 90 waterstofauto’s in en om Arnhem, dat is het doel van gemeente Arnhem en provincie Gelderland met H2-Drive. Omdat waterstofauto’s geen CO2 en fijnstof uitstoten, willen gemeente Arnhem en provincie Gelderland meer van deze auto’s rond hebben rijden zodat de luchtkwaliteit in de regio verbetert. Nu is de drempel voor veel mensen om een waterstofauto aan te schaffen nog te hoog. Dit komt door de hoge aanschafprijs en het feit dat er nog maar weinig waterstoftankstations bestaan. In de regio Arnhem is er op dit moment één waterstoftankstation beschikbaar: PitPoint, op Industriepark Kleefse Waard. Om toch zo veel mogelijk mensen te stimuleren voor waterstof te kiezen, stellen gemeente Arnhem en provincie Gelderland hiervoor subsidie beschikbaar.

H2-Stimuleringspakket

Deze subsidie komt in de vorm van een H2-Stimuleringspakket. Dit pakket biedt de waterstofautorijder een aantal voordelen. Zo geeft het pakket onder andere 50% korting op het tanken van waterstof bij PitPoint. Ook krijgt de waterstofautorijder een introductietraining waterstofrijden, een gratis zomer- en wintercheck en nog meer voordelen. Om in aanmerking te komen voor het H2-Stimuleringspakket van H2-Drive, moet de aanvrager in ieder geval wonen of werken in een straal van 30 km rondom het centrum van Arnhem in Nederland. Ook gaat de aanvrager waterstof tanken bij PitPoint en stelt deze geanonimiseerde tankdata beschikbaar voor onderzoek.

Lanceringsevent

Tijdens de lancering op 12 december in Arnhem delen waterstofautorijders hoe zij de auto ervaren. Ook krijgen bezoekers van het event meer informatie over het project H2-Drive en het H2-Stimuleringspakket. Daarnaast zijn er waterstofauto’s aanwezig waar bezoekers proefritten mee kunnen maken. Verder leiden studenten van de HAN de bezoekers rond in hun H2-Lab. Aanmelden voor het lanceringsevent kan via h2-drive.nl/lancering. Meer informatie: zie h2-drive.nl.

Luc van Oijen is contentmarketeer en projectmanager bij Gloedcommunicatie. Namens Gloedcommunicatie schrijft hij voor H2-Drive webteksten en is hij de curator van de H2-Community.

 

Tags: ,

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form