Als olie goedkoper wordt dan een frisse cocktail op een zonnig terras, waar we nu allemaal naar snakken, heeft dit ver strekkende gevolgen voor de autosector...

In eerste instantie is iedereen gelukkig, jawel! De consument of klant zal zich niet zoveel zorgen meer maken over zijn brandstoffactuur en dus durven neigen naar het kopen van een voertuig met zwaardere motor. Aan de andere kant, betekent dit natuurlijk ook meer verbruik en een stijging van de CO2 uitstoot!

Deze twee zijn rechtevenredig: 1 liter extra brandstof per 100 kilometer, betekent een extra uitstoot van 23 gram CO2 per kilometer.

In een tijd, waarin de huidige constructeurs met hun gezamenlijke vloot onder de 95 gram CO2 per kilometer moeten duiken, om aan monsterboetes van de Europse Unie te ontsnappen, is dit eerder een nachtmerrie.

Je komt dus tot het eigenaardige effect, dat de automotive sector, voor het eerst in zijn geschiedenis, niet echt gelukkig is met deze lage brandstofprijzen... Ze zorgen voor een lagere TCO (Total Cost of Ownership) van een brandstofwagen, daar waar de meerkost van een elektrische of plug-in hybride, in verhouding zal stijgen.

Conclusie: optimaal, duurt deze situatie niet te lang... De autosector en het klimaat varen er wel bij, als de prijzen snel weer stijgen. Amen!

Mark's mening naar aanleiding van : https://www.tijd.be/markten-live/nieuws/algemeen/amerikaanse-olie-zakt-onder-nul-dollar/10221624.html  

Meer weten over de materie? Advies nodig of een presentatie?

Contacteer Mark Pecqueur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

profiel mark pecqueur 200Over mark pecqueur

Keynote speaker & hydrogen advocate:

"There is no energy problem: use as much energy as you want and enjoy life."

LinkedIn:  https://www.linkedin.com/in/mark-pecqueur-a95b081/ 
Website: www.fabriekkramiek.com 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen