Het ene na het andere nieuwe full electric model komt op de markt, waarbij opvalt dat de actieradius (en de batterijomvang) gestaag toeneemt. Nu hebben batterijen als kenmerk dat ze niet van kou houden. Het leek Hansa Green Tours (organisator van handelsmissies per EV) daarom een gaaf idee om een e-cannonballrun te organiseren. Wie is het snelst vanuit Nederland in Oostenrijk?! 

Op woensdag 27 februari vertrekt er een interessant wagenpark: 2 Jaguar I-PACE's, een Hyundai Kona, een Kia e-Niro, een Opel Ampera-E, een Tesla Model X én een Model 3. Twee uitdagingen:

  • wie rijdt het snelst in Oostenrijk (wie arriveert als eerste)?
  • wie rijdt het slimst naar Oostenrijk (wie arriveert het snelst én heeft het laagste verbruik)?

De deelnemers zijn on-line te volgen via het portal www.hansa-cannonball.com.

Zelf neem ik deel met het team EV Coöperatie met een Hyundai Kona EV. De Kona komt als beste uit de Grote Mobiliteitstest en is volgens mij beslist een kanshebber. Tesla is natuurlijk torenhoog favoriet, met name de zuinige Tesla Model 3, die dankzij een CCS aansluiting zowel bij de Superchargers als bij het gestaag uitdijende snelladernetwerk kan bijladen.

De competitie draait om actieradius, verbruik en laadsnelheid. Daarnaast speelt de vaardigheid om flexibel route te plannen (files, wegwerkzaamheden!) een grote rol. Cruciaal wordt de betrouwbaarheid van het laadnetwerk. Je zult maar met een vrijwel lege batterij aankomen en dan ontdekken dat er geen 'prik' uit de kabel komt. Door een defect of doordat je net niet het juiste laadpas bij je hebt.

Vanaf E-xpeditie.nl houden we je ook achteraf op de hoogte: deze rit gaat een heleboel zinvolle informatie geven over het netwerk, betrouwbaarheid, rijsnelheid en reëele rijtijd.  

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form