Drukte aan de start bij Charity Mobility Challenge

Dinsdag 5 juni startten om 06:00 uur ’s ochtends 12 equipes. Hun doel: in 12 uur tijd zo veel mogelijk punten verdienen met als hoofddoel: geld ophalen voor Stichting Present Apeldoorn. Het was een uitermate spannende dag, zeker omdat pas op het allerlaatst een winnaar kon worden aangewezen. Uiteindelijk streek de equipe van E-xpeditie.nl met de hoogste eer.

De Charity Mobility Challenge

Aan deze Challenge konden alleen batterij elektrische en waterstof elektrische auto’s deelnemen. De equipes konden punten verdienen voor gereden kilometers, aantal laad- cq tankbeurten, bezochte landen en bezochte landmarks. Daarnaast waren er punten te verdienen voor wie het meest noordelijk, zuidelijk, etc wist te reizen. En last but not least: voor elke opgehaalde euro werd ook een punt verdiend!

img 9776

Niet snel maar efficiënt rijden

Het spel is gebaseerd op de geslaagde wereldrecordpoging elektrisch rijden. Daarin ging het nog louter om in een bepaalde tijd zoveel mogelijk volledig elektrische kilometers te maken. Dat was uitermate spannend, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek. Door middel van trackers was de voortgang namelijk op afstand te volgen.

Om deze uitdaging aan te gaan is het cruciaal dat je goed weet te plannen. Hoe korter je onderweg aan een laadpaal staat, des te meer kilometers kun je maken. Maar als je te weinig bij laadt, bereik je het volgende laadpunt niet. De deelnemers gingen deze uitdaging met verve aan: in één geval wist een team met precies nul kilometer reserve de finish te halen. Een knappe prestatie!

img 9781

De uitslag

Categorie

Equipe

Punten

25-35 kWh

Herwers 3

1236

35-45 kWh

Autohaas

1284

Waterstof

E-xpeditie.nl

1590

Overall

E-xpeditie.nl

1590

Team Herwers 3 had met de bijna hoogste eer kunnen strijken, maar doordat ze te laat binnen kwamen kregen ze 300 strafpunten aan de broek.

Een andere analyse: het team van E-xpeditie.nl heeft gewonnen door extra punten te scoren door de meest noordelijke en meest oostelijke locatie te bereiken. Dat leverde twee keer 250 punten op. Anderzijds heeft team Herwers 3 750 bonuspunten verdiend door de grootste afstand vanaf de start te bereiken (+500 punten) en het meest westelijke punt (+250 punten) aan te doen.

img 9802

Het goede doel

Uiteindelijk kon na afloop een cheque van € 1.000 worden overhandigd aan de Stichting Present Apeldoorn, die hiervan een aantal kinderkamers kan opknappen. Een bijzondere vermelding verdient het team van Cleantechregio die het meeste sponsorgeld wist op te halen.

Ervaringen

Ook na 12 uur autorijden waren de equipes na afloop hartstikke enthousiast. Behalve dat het leerzaam was (laadpassen, rijgedrag auto’s, eigen rijgedrag), was het ook erg leuk om te doen. Een veel gehoorde opmerking “dit is hartstikke leuk voor een teamuitje!”.

route allen

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form