Aanschaf gebruikte Volkswagen Golf GTE

Ik was al een tijdje aan het overwegen om particulier een GTE te rijden. Tijdens mijn oriëntatie merkte ik dat het een enorme opgave is om een indruk (informatie) te krijgen hoe deze auto zou zijn als het particulier wordt gebruikt, dus altijd en zoveel mogelijk stekkeren, zuinig rijden maar af en toe tóch een beetje de lol van een GTI te hebben.

Daarom wil ik Arjan Putter danken en feliciteren met het artikel over de GTE 'een auto met drie gedaantes'.

Ik heb een leuk exemplaar gevonden voor 11.000 euro met 170k op de teller (NAP) en dealer onderhouden. Het zoeken naar eentje waarbij ook de 'normale' prijs werd genoemd was echt een hel. Heel veel waren excl. BTW en dat maakte mijn zoektocht erg lastig.

Ik moet de auto nog ervaren, en wellicht vinden jullie mijn bevindingen, als particulier, wel interessant straks. In dat geval hoor ik het wel en deel ik graag mijn ervaringen. Ik heb de auto gisteren bekeken, en haal 'm straks op.

img 20200411 053524

Mijn verwachtingen van de auto: Ik kan deze auto straks (gratis) opladen op mijn werk. Afstand tussen werk en huis is 30 km. Dat betekent dat ik heel vaak puur elektrisch naar werk en naar huis kan. Wat mij betreft is dat écht het grootste voordeel, de kosten voor brandstof. Daarnaast zou ik, als ik even niet heb kunnen opladen, gebruik kunnen maken van de hybride modus. Ik verwacht met mijn rijstijl daar iets van 6L/KM uit te kunnen halen. Het zal zelden voorkomen dat ik de GTE knop druk om een sprint te maken... Maar het idee dat ik die mogelijkheid heb geeft nu al een goed gevoel ;).

Het enige waar ik me zorgen over zou maken zijn de verhalen over storingsgevoelige GTE's. Ik hoop dat die allemaal bij dit exemplaar zijn opgelost, gezien de km-stand en de onderhoudshistorie. Ten slotte wil ik u vragen of u tips/tricks/adviezen heeft over de GTE en hoe ik bijvoorbeeld zo goed mogelijk gebruik kan maken van verschillende modi om zo zuinig mogelijk te kunnen rijden. Of wellicht weet u kort te vertellen wat de 'B' stand van de DSG is en hoe ik die het beste kan gebruiken.

img 20200411 053559

Stay strong, take care en met hartelijke groet, Saban Uyar

 

gastbloggerOver Saban Uyar

Saban Uyar is particulier en heeft een jong gebruikt Volkswagen Golf GTE aangeschaft.

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen