Goed nieuws voor petrolheads: Volvo Cars en eigenaar Zhejiang Geely Holding Group kondigen vandaag aan dat ze € 640 miljoen investeren om de eerste fase van de product-, merk- en industriële ontwikkeling van Polestar te ondersteunen.

Onderstaande tekst zijn quotes van het persbericht:

De investering onderstreept de financiële armslag en industriële expertise die Polestar ter beschikking staat en richt als het ware de volledig geconsolideerde dochteronderneming van Volvo Cars op als een zelfstandig ‘performance’ merk van elektrische auto’s. Polestar onthult vandaag in Shanghai de eerste productieauto, de Polestar 1.

215042 polestar 1 interior dashboardDe investering wordt aangewend voor onder meer de realisatie van een state-of-the-art productiefaciliteit in Chengdu, China. De bouw markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van China als productieland voor Volvo Cars.

Bovengenoemde structuur maakt het voor Polestar mogelijk om in relatief korte tijd meerdere modellen op de markt te brengen. Hiermee heeft Polestar een strategisch voordeel in vergelijking tot andere automerken. De synergiën wat betreft de ontwikkeling van toekomstige technologie bieden Volvo Cars en Polestar voordelen zoals gedeelde inkoopkosten, een gezamenlijke ontwikkeling en schaalvoordelen.

215056 polestar 1 white exterior top
Met China als drijvende kracht achter de elektrificatie van de wereldwijde auto-industrie, gaat Polestar voorop in de ontwikkeling van de nieuwe technologie. Hiermee bevestigt het de leidersrol van Volvo Cars op het gebied van elektrificatie en connectiviteit. 

De eerste productieauto van Polestar – de Polestar 1 – is een 441 kW (600 pk) sterke tweedeurs 2+2 hybride coupé. De elektrische actieradius bedraagt 150 kilometer, de grootste van alle hybrideauto’s op de markt. De geëlektrificeerde Gran Turismo gaat halverwege 2019 in Chengdu in productie en krijgt later dat jaar gezelschap van een compacter model, namelijk de Polestar 2.

De Polestar 1 is een goed voorbeeld van de synergieën tussen Volvo en Polestar. Circa de helft van de technologie is gebaseerd op Volvo’s modulaire voertuigplatform Scalable Platform Architecture (SPA). De andere helft is volledig nieuw en speciaal door technici van Polestar ontwikkeld in samenwerking met Volvo’s R&D-afdeling.

215043 polestar 1 interior dashboard side

Events

LATER in 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form