We vroegen afgelopen week onze lezers welke afstand een elektrische auto volgens hen minimaal moet kunnen afleggen. Dit is de uitkomst:

We vroegen afgelopen week onze lezers welke afstand een elektrische auto volgens hen minimaal moet kunnen afleggen. Dit is de uitkomst:


Analyse poll


Een minimale minderheid geeft aan dat 100 kilometer voldoende is. De grootste groep (43%) kiest voor een minimum afstand van 300 kilometer.

Zelf vinden we het opvallend dat een kwart aangeeft dat 200 kilometer voldoende is. Voor ons is dat een eye opener. Bij een conventionele auto gaat bij een rest radius van ongeveer 100 kilometer het brandstofreservelampje aan. Een afstand van 200 kilometer is slechts een derde van wat een beetje gangbare auto aan kan. De nieuwste generatie betaalbare elektrische auto’s, zoals de Renault Zoe en de Nissan Leaf, hebben een theoretische afstand van ongeveer 250 kilometer. In de praktijk is dat meestal iets minder.

Als deze poll representatief is, betekent dit dat de huidige autofabrikanten aan de behoefte van de markt kunnen voldoen. Gezien de dalende prijs van de accu’s, lijkt het aannemelijk dat in de toekomst de accucapaciteit en dus het bereik verder toeneemt.

Wij zijn heel benieuwd naar hoe onze lezers de auto’s dagelijks gebruiken. Welke afstanden leg jij af? Doe je mee aan de nieuwe poll?

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen