Sinds vandaag is Social Charging beschikbaar, de gratis laadpalenapp met een oplossing voor een actueel probleem: elektrische rijders die hun plek onnodig bezet houden. Volgens de ontwikkelaars zijn er namelijk te weinig laadplekken. "Dit vormt een probleem bij de opmars van elektrisch vervoer. Het bijplaatsen van oplaadpalen biedt een oplossing, maar kan niet onbeperkt en heeft financiële consequenties. Daarom is het belangrijk dat de oplaadpalen die er al zijn, efficiënter gebruikt worden. En dat kan eenvoudig met Social Charging."

Met Social Charging delen buurtgenoten, collega’s en/of onbekenden gemakkelijk en efficiënt (publieke) laadpalen met elkaar. Met de App checken elektrische rijders automatisch in en uit op een laadpaal. Hierdoor zijn ze tijdens het opladen op afstand bereikbaar voor rijders die later ook willen laden. Elektrische rijders hebben zo meer zekerheid over oplaadmogelijkheden, laadpalen worden beter benut, de kosten voor investeerders als gemeenten kunnen omlaag en er zijn relatief minder parkeerplaatsen voor elektrische auto’s nodig.

"De gebruiksvriendelijke technologie van Social Charging voor het delen van laadpalen is een wereldprimeur voor de elektrische-rijders-community. Social Charging was in de ontwikkelingsfase dan ook al winnaar van zowel de Smart Mobility Challenge als de Open Data Forward Challenge."

Uitrol start in Den Haag

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de elektrische rijders de App wil gaan gebruiken. In Den Haag zijn de 1.000 laadpunten als eerste volledig geschikt gemaakt voor het gebruik van de App. Op zo’n 20.000 laadpunten buiten Den Haag werkt de App ook nu al in testfase via smart locatietechnologie. Social Charging heeft een speciale versie voor bedrijven met veel oplaadpunten in ontwikkeling.

De App is beschikbaar voor iPhone en Android. Downloaden kan via de App stores of via de Google Playstore. Meer informatie: https://www.social-charging.com

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen