Vijf teams duelleren over een kleine twee weken op de wegen in Europa om het wereldrecord elektrisch rijden in 48 uur te veroveren. Donderdag 12 mei waren voor het eerst in Ede alle vijf team captains en een aantal teamleden van de zogheten E-xpeditie.nl 48h World Challenge bij elkaar. De onderlinge competitie bleek nu al groot.

Nóg voor het overleg plaats vond werd tijdens een gezamenlijke maaltijd de toon al gezet. Tussen de teams is een gezonde competitie ontstaan wie het bestaande record van 4.020 kilometer denkt te verbeteren. De afgelopen periode hebben de deelnemers veel onderzoek naar de mogelijkheden gedaan. En ondanks alle theorie leerde de best practice van Klaas Mulder (2e bij de eTour Europe 2016) dat er omstandigheden zijn waar je als deelnemer geen invloed op hebt: files en haperingen aan de infrastructuur.

De voorbereidingen zijn in volle gang. De auto’s zijn inmiddels bestickerd en sponsor Fleetmatics bouwde track & trace apparatuur in. Met behulp van die apparatuur zijn de auto’s straks op de website van E-xpeditie.nl en www.4100km.nl real time te volgen tijdens de recordpoging.

Op vrijdag 27 mei vertrekken de bolides om exact 19:00 uur vanaf de Supercharger Zevenaar. Wie ze wil komen uitzwaaien is vanaf 17:00 uur van harte welkom.

 

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form