Vanochtend om 05:30 uur onthulde Elon Musk de nieuwe Tesla model 3. Al vóór de onthulling konden belangstellenden voor € 1.000 een plek in de productielijn reserveren. Binnen 24 uur had Tesla maar liefst 115.000 reserveringen ontvangen. Voor een auto die men nog niet gezien had!

Elon Musk liet ook weten dat de ‘Gigafactory’ nu operationeel is. In die fabriek worden de batterijen gemaakt. Dat moet niet alleen de meest geavanceerde batterijfabriek ter wereld worden, het wordt ook de grootste. De fabriek in aanbouw op Youtuber:

Hoog ambitieniveau

Elon Musk hééft grote ambities. De Model 3 moet de auto voor de massa worden. Even een wilde rekensom; gewoon voor het idee: het aantal reserveringen van de eerste 24 uur zou op jaarbasis 41 miljoen auto's betekenen. Daarmee zou Tesla Motors in één klap de grootste autofabrikant ter wereld zijn. Sterker nog: daarmee zou Tesla Motors groter worden dan Toyota, Volkswagen en General Motors. Hun productie schommelt rond de 10 miljoen per jaar.

Concurrentie op komst?

Wereldwijd stonden mensen die in de wacht om een Tesla 3 te mogen bestellen. Dat is ongekend. In de pers komen kritische opmerkingen dat Tesla concurrentie gaat krijgen van onder andere de Chevrolet Bolt. Die zit in dezelfde prijsklasse. Wij zijn benieuwd welk ander merk in staat is om net zulke wachtrijen als Tesla te creëren.

Interview eerste koper model 3

(Foto: Pascal Hiel)

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form