Team Mulder doet vanavond (1 juli) om 21:00 uur een nieuwe aanval op het wereldrecord elektrisch rijden. Tijdens de poging op 27 mei moest dit team de strijd staken doordat de achterstand als gevolg van een file onmogelijk goed te maken was.

Het team is echter zo gebrand om zich te bewijzen dat het op eigen gelegenheid een nieuwe recordpoging waagt. Omdat de track en trace apparatuur van Fleetmatics over een week wordt uitgebouwd koos Mulder ervoor om nog dit weekend een recordpoging te ondernemen.

Het huidige record staat op naam van Pascal Hiel, Folco Hengeveld en Ravin Raktoe met 4.249 kilometer in 48 uur.

Het vertrek is om 21:00 vanaf Zevenaar. Het team kiest nu voor een andere route. Dit keer, een ervaring rijker, wordt rekening wordt gehouden met wegwerkzaamheden. De doelstelling ligt nu op 4.400 kilometer. Mulder denkt het huidige record aanmerkelijk scherper te kunnen zetten door zijn eigen modificaties: de naden aan de voorkant van zijn auto zijn afgeplakt en de achterste wielkasten zijn van afdekplaten voorzien.

Qua strategie geeft Mulder aan dat de ideale snelheid zo’n 150 km/h is. ‘Dat heeft ook de groep Duitsers gedaan die destijds het 24-uurs record op 2.450 km zette. Dat was overigens een kunstmatig verhaal want zij zijn 16 keer hetzelfde stukje weg heen en weer gereden.’ De regelementen van de E-xpeditie.nl wereldrecordpoging schrijven onder meer voor dat elk laadpunt maximaal twee keer vanuit dezelfde rijrichting mag worden aangedaan. Daarnaast moeten de verkeersregels nageleefd worden (dus ook de maximum snelheid).

De voortgang van Team Mulder is te zien op www.e-xpeditie.nl/live.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Aanmelden of afmelden

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je gegevens achter!
Bedankt voor je inschrijving!