Een groep Nederlandse avonturiers onderneemt  een monstertocht door Europa. Vanaf 27 mei willen ze binnen 48 uur een afstand afleggen van 4.100 kilometer. Met elektrische Tesla’s. De tocht start en eindigt in Zevenaar.

Het huidige wereldrecord staat sinds 2015 op naam van de Duitser Michael Willberg die met 4.020 kilometer. De actie van de Nederlanders is mede bedoeld om Duitse automobilisten te laten zien dat een elektrische auto een uitstekend alternatief is voor de klassieke auto’s.

De tocht doet een beroep op de stalen zenuwen van de deelnemers: om te slagen moeten de auto’s zo veel mogelijk rijden en zo min mogelijk laden. De grote vraag is dan ook: wat is de optimale rijsnelheid?

Veiligheid

Om de veiligheid te waarborgen bestaan de teams uit minimaal 3 personen zodat iedereen per dag zo’n 6 uur chauffeurt. Per dag is er 6 uur rust- en laadtijd.

Europees netwerk van snelladers

Eén van de deelnemers is Klaas Mulder. Hij is voorzitter van de Stichting Elektrisch Rijden kan Echt en is met een eerdere prestatie officieus wereldrecordhouder: Hij reed met een Tesla Roadster in 7 dagen 4.209 kilometer. “De Roadster had nog geen snellaadmogelijkheid. Tesla biedt nu een Europees netwerk van zogenaamde superchargers. Dat maakt het mogelijk om extreem lange afstanden af te leggen in korte tijd.”

Meedoen?

Zelf meerijden kan ook. Interesse? Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.l.

E-xpeditie.nl publiceert portretten van de deelnemers en doet uitgebreid verslag van deze monstertocht .

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen