Panasonic en Jaguar nemen met een nieuw team deel aan het officiële FIA Formula E-kampioenschap.  PR Manager Aldo van Troost van Jaguar Land Rover Nederland is daar erg enthousiast over: “Jaguar is een merk met een rijke racehistorie. Formula E is de race klasse waar de meeste toekomst in zit. Daar willen we heel veel ervaring mee opdoen.”

Over Formula E

Aan de Formula E nemen 10 teams deel. Het seizoen start op 9 oktober in Hong Kong en kent 13 wedstrijden. Wie het dicht bij huis wil volgen: hou dan 20 mei (Parijs), 10 juni (Berlijn) en 1 juli (Brussel) vrij in de agenda.

In tegenstelling tot de Formula 1 wordt niet bijgetankt, maar wordt tijdens de wedstrijd (verplicht) van auto gewisseld. Nòg een bijzonderheid is dat het publiek hun idolen van extra energie kan voorzien. De 3 coureurs die de meeste stemmen van fans krijgen, krijgen kortstondig meer motorvermogen.

Nederlandse coureur

Panasonic Jaguar Racing kent 3 coureurs. Eén daarvan is Ho-Ping Tung die zowel een Nederlands als een Chinees paspoort heeft. Tung is overigens niet de enige Nederlander die meedoet. Robin Frijns rijdt voor het MS Amlin Andretti team.

Nieuwe Jaguar in het verschiet?

Als Jaguar in een elektrisch raceteam investeert en van de ervaringen wil leren, lijkt het aannemelijk dat er een elektrische Jaguar op de markt komt. Van Troost wil daar geen mededelingen over doen. Diverse autoblogs melden dat Jaguar in 2017 met een elektrische SUV komt met een bereik van een royale 450 kilometer. De naam E-Pace is hiervoor al gereserveerd. 

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form