De overheid speelt een actieve rol in de transitie van fossiele naar elektrische energie. Een gemeente die er qua inzet uitspringt is Utrecht. Zoals de gemeente het zelf zegt: “De ontwikkeling van elektrisch vervoer is een zaak van de markt, maar de gemeente Utrecht wil die markt wel een impuls geven.”

Hoe doen ze dat dan in Utrecht?

Overstap naar e-scooters De gemeente helpt met een financiële bijdrage voor de overstap naar het gebruik van e-scooters. De subsidie bedraagt bij lease maximaal € 1.500,- per e-scooter en €1.000,- bij koop. In Utrecht rijden nu 400 e-scooters rond en de gemeente won er de Gouden Decibel prijs mee.

Bijdrage oplaadpunt op eigen terrein De gemeente draagt tot € 500 bij als je een oplaadpunt op je eigen terrein plaatst. Een lolo van The New Motion is al leverbaar vanaf € 1.000. Flowcharging levert al vanaf € 795. Met die subsidie als ondersteuning zou je wel gek zijn als je géén laadpunt laat plaatsen…

Bijdrage oplaadpunt op semi-openbaar terrein

Heb je bij jouw bedrijf of organisatie parkeerplekken voor bezoekers? Creëer een oplaadpunt waarvan de gemeente tot € 1.500 per oplaadpunt bijdraagt. Dat geldt voor bijvoorbeeld parkeerterreinen van bedrijven, bij winkels en particuliere parkeergarages.

Kent jouw gemeente ook bijzondere subsidies? Laat het ons weten! Mail ons.

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form