De overheid speelt een actieve rol in de transitie van fossiele naar elektrische energie. Een gemeente die er qua inzet uitspringt is Utrecht. Zoals de gemeente het zelf zegt: “De ontwikkeling van elektrisch vervoer is een zaak van de markt, maar de gemeente Utrecht wil die markt wel een impuls geven.”

Hoe doen ze dat dan in Utrecht?

Overstap naar e-scooters De gemeente helpt met een financiële bijdrage voor de overstap naar het gebruik van e-scooters. De subsidie bedraagt bij lease maximaal € 1.500,- per e-scooter en €1.000,- bij koop. In Utrecht rijden nu 400 e-scooters rond en de gemeente won er de Gouden Decibel prijs mee.

Bijdrage oplaadpunt op eigen terrein De gemeente draagt tot € 500 bij als je een oplaadpunt op je eigen terrein plaatst. Een lolo van The New Motion is al leverbaar vanaf € 1.000. Flowcharging levert al vanaf € 795. Met die subsidie als ondersteuning zou je wel gek zijn als je géén laadpunt laat plaatsen…

Bijdrage oplaadpunt op semi-openbaar terrein

Heb je bij jouw bedrijf of organisatie parkeerplekken voor bezoekers? Creëer een oplaadpunt waarvan de gemeente tot € 1.500 per oplaadpunt bijdraagt. Dat geldt voor bijvoorbeeld parkeerterreinen van bedrijven, bij winkels en particuliere parkeergarages.

Kent jouw gemeente ook bijzondere subsidies? Laat het ons weten! Mail ons.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Aanmelden of afmelden

Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je gegevens achter!
Bedankt voor je inschrijving!