De wereld is aan het veranderen en de gevolgen van klimaatverandering zijn op steeds meer plekken te zien. Vooral in de Arctic. Dat wilde ik zelf ervaren. We reden in een elektrische Tesla Model S helemaal naar de Noordkaap om te bewijzen dat mobiliteit óók duurzaam kan. Het verbeteren van ons leefklimaat is onze core business. We willen een energierevolutie teweegbrengen, omdat dát de eerste stap naar een beter milieu is.

Met duurzaamheid kun je ver komen

Met duurzaamheid kun je ver komen. Die propositie wilden we bewijzen tijdens de Arctic Tour 2016. We reden naar de Noordkaap. Het meest noordelijke puntje van Europa. Op zich niet zo bijzonder zou je zeggen. Wat het bijzonder maakt, is dat we het in een 100% elektrische auto deden: een Tesla Model S.

Alfons Wispels

Actieradius

Een Tesla Model S heeft namelijk een actieradius van 400 kilometer. Daarna moet hij weer worden opgeladen. Dat is voor veel mensen ‘te weinig’. Onzin, vind ik. In Europa alleen zijn op dit moment al 744 Supercharger stations met 4.703 Superchargers waar je een elektrische auto in een paar minuten oplaadt. En dat zijn alleen nog maar de laadpunten van Tesla. Moet je nagaan wat er gaat gebeuren nu onder andere Volkswagen en BMW ook miljoenen investeren in het Europese Laadnetwerk!

Arctic Tour

Op 31 maart zijn Bart (20) en Stan (19) uit Enschede vertrokken. Bestemming: Noordkaap, Noorwegen. Met 3.000 kilometer voor de boeg was het een mooie uitdaging om de Noordkaap te bereiken. Via plaatsjes als Trondheim en Lillehammer zijn ze in zes dagen naar Alta gereden. Daar stond ik, samen met drie collega’s, de jongens op te wachten. In de dagen er na zijn we gaan ijsvissen, hondenslede rijden en hebben we het Noorderlicht gezien. Écht een onvergetelijke ervaring.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden heeft de toekomst. Met de Arctic Tour probeerden we aandacht te vragen voor de opkomst van 100% elektrische mobiliteit. We willen laten zien dat er ontzettend veel mogelijk is. We kunnen tegenwoordig al onze dagelijkse activiteiten op milieuvriendelijke wijze doen. Het wordt beter en beter, en met de Arctic Tour benadrukken we deze enorme ontwikkeling. 

Over Alfons Wispels

Alfons Wispels is duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie. In 2016 werd Pure Energie, door onder meer de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Het Enschedese energiebedrijf levert als enige alléén energie die ze zelf hebben opgewekt met windmolens en zonnepanelen in Nederland. Gegarandeerd écht groene energie dus. Meer informatie ► www.pure-energie.nl. Alfons vertelde E-xpeditie.nl al eens zijn pure verhaal en geeft graag zijn visie in ons gastblog.

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form