Goed nieuws voor elektrische rijders! Als je een lange rit plant, dan wil je weten waar je onderweg kunt opladen. De meeste ingebouwde systemen – Tesla is een uitzondering – zoeken naar laadpunten vlak bij je huidige locatie. Fastned heeft een routeplanner ontwikkeld die hier wél rekening mee houdt.

De routeplanner presenteert een volledig uitgewerkte route inclusief de oplaadtijd die nodig is om met voldoende range op de plaats van bestemming te komen. De routeplanner is gratis beschikbaar op mobiel, tablet en desktop.

Het algoritme van de routeplanner is specifiek ontwikkeld voor Fastned snellaadstations. Zo wordt een optimale route berekend op basis van de range en efficiëntie van de elektrische auto, het verkeer, de ligging van Fastned stations, en de laadcurve van de Fastned snelladers. Daarnaast wordt de routeplanner automatisch geupdate als er nieuwe Fastned stations gebouwd worden. De routeplanner is nog in Beta-fase. Fastned werkt door aan het optimaliseren van de functionaliteit van de routeplanner.

De Fastned Routeplanner is te bereiken via route.fastned.nl (desktop, tablet, mobiel) en in de Fastned app (iOS en Android).

Uiteraard testen wij deze routeplanner binnenkort bij de Grote Mobiliteitstest. De volgende testauto wordt de Hyundai Ioniq.

 

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form