Vandaag hebben we onze eerste ‘Lieke gaat elektrisch’-video online gezet! Op ons eigen YouTubekanaal presenteren we de eerste van een serie video’s over verschillende aspecten van elektrisch rijden. In dit filmpje ontdekt presentatrice Lieke Kooyman letterlijk elektrisch rijden: ze stapt voor het eerst in een elektrische auto. Voor deze kick-off kreeg E-xpeditie.nl van Renault een week lang een elektrische ZOE mee.

Antwoorden op praktische vragen

‘Lieke gaat elektrisch’ is de start van een serie video’s over de dagelijkse praktijk van het rijden met elektrische auto’s. Daarbij gaat Lieke op expeditie om antwoorden te vinden op de vragen die we vaak uit de praktijk krijgen. Hoe werkt het opladen? Hoe ver rij je met een volle accu? Waar kun je opladen? Wat doe je als onderweg de accu leeg is? Hoe rijdt zo’n EV nou écht in de praktijk?

Ontdekkingsreis

Samen met de redactie van E-xpeditie.nl start Lieke een ontdekkingsreis naar autofabrikanten, automobilisten, laadstations en andere locaties die een rol spelen in elektrische mobiliteit. Ze neemt als dat nodig is passagiers mee die onderwerpen kunnen belichten. Via de site en Facebookpagina van E-xpeditie.nl kan het publiek vragen stellen die Lieke in de praktijk zal gaan beantwoorden. Filmmaker/fotograaf Peter Vos van FoxHusky filmt de video’s in de ‘Lieke gaat elektrisch’ serie.

‘Slim en nieuwsgierig’

Lieke vertegenwoordigt het brede publiek en de jongere generatie, waarvoor elektrisch rijden nu vaak praktische vragen oproept.  Ze is een slimme, nieuwsgierige vrouw die graag wil weten wat elektrische rijden in de praktijk betekent en op zoek gaat naar de antwoorden. Ze gaat op onderzoek uit naar de mogelijkheden en obstakels. Dat doet ze heel aanstekelijk en enthousiast. De komende periode gaan we verschillende onderwerpen uitwerken die we in de praktijk tegenkomen.

Kijk (en denk) mee!

Meer info vind je ook op onze Facebook pagina. Heb je vragen of opmerkingen? Mail ze naar de redactie van E-xpeditie.nl (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). En heb je genoeg wetenswaardigs te melden om gastblogger te worden, of heb je tips voor onderwerpen die interessant zijn om uit te werken? Laat het ons weten!

Foto’s Peter Vos/FoxHusky

Aanmelden nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen