Vanmorgen om 04:00 vertrokken we vanuit Nijmegen naar Brescia om vanaf morgen deel te nemen aan de eerste editie van de 1000 Miglia Green, de groene variant op de Italiaanse autoklassieker 1000 Miglia, waar alleen auto's tot bouwjaar 1957 worden toegelaten en die voert van Brescia naar Rome (1000 milgia).

Met de 1000 Miglia Green beoogt de Italiaanse automobielclub 1000 Miglia srl. een groen alternatief aan te bieden voor de bekende autoklassieker. De 1000 Milglia Green vindt plaats van 27 tot en met 29 september en voert van Brescia via Milaan naar Lainate langs onder meer een UNESCO erfgoed. Voor de 1000 Miglia Green zijn alleen auto's toegelaten met hybride, electrische of waterstofaandrijving. Wij behoren met onze Volvo XC60 T8 plug-in hybrid tot een van de 40 gelukkige deelnemers.

Doelstelling van de 1000 Miglia Green is een groen alternatief te bieden en expliciet aandacht te geven aan de transitie van de automobielindustrie zelfs in Italië. Speciaal voor de 1000 Miglia Green zijn additionele mobiele laadpunten ingericht langs de route en op de verzamelpunten aan het begin en einde van de dag. De laadinfratructuur in Italië is nog volop in ontwikkeling. Tot en met Bolzano in Noord-Italië vindt je nog de nodige oplaadpunten en zelfs een waterstoftankstation (H2); daarna wordt het steeds lastiger en de enkele laadpalen die we vinden in de dorpen werken niet zonder Italiaanse prepaid-card.

Om mee te kunnen doen aan de 1000 Miglia Green moet je een volledige gedocumenteerde beschrijving van je auto overleggen, beschikken over een sport license, iets waarvan ons nog niet helemaal duidelijk is van wat het is. Het is te verkrijgen bij Automobielclub Brescia; daar overleggen we onze geformaliseerde medische verklaring en een zelf-statement van goed gedrag en een puntenvrij rijbewijs. Zodra we startklaar zijn hoort u meer van ons in een volgende blog. Voor nu onderweg via Duitsland naar Noord-Italië.

Events

15/16 mei 2020

logo h2 challenge fc

22-26 juni 2020

thumb nieuwe header hansa cannonball run 2020

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form