Van der Linden Groep Waddinxveen - pand

De tweede Europese 24 uur Waterstof Challenge vertrekt en eindigt bij de Van der Linden Groep in Waddinxveen. In deze challenge worden de deelnemers uitgedaagd om met een waterstof-elektrische auto in 24 uur tijd zoveel mogelijk punten te verdienen door onder meer kilometers te maken, vulpunten en bijzondere lokaties te bezoeken.

Pionieren

Rijden op waterstof is vooralsnog pionieren. De infrastructuur in Europa, met name in Duitsland, begint al te groeien, maar in Nederland bevinden zich de meeste waterstoftankstation projecten nog in de onderzoeks- en voorbereidingsfase. De organisatoren willen met deze Waterstof Challenge een boost geven aan rijden op waterstof, door een breder publiek kennis te laten maken met waterstof als brandstof en door mensen uit te dagen om te onderzoeken wat waterstof voor hen kan betekenen.

Van der Linden Groep uit Waddinxveen is een koploper die de mogelijkheden van waterstof als brandstof goed in beeld heeft. Zij investeerden drie jaar geleden al in een waterstofauto. Daarvoor moesten ze ook investeren in werkplaatsapparatuur en opleiding van medewerkers. De Van der Linden Groep is tevens sponsor van het eerste uur: bij de vorige editie stelden zij een waterstofauto beschikbaar, dat doen ze eveneens voor de aankomende Challenge in april.

De keuze voor deze startplaats is ook symbolisch: de transitie gaat pas op gang komen als organisaties waterstofauto’s aanschaffen. WaterstofWerkt.nl en E-xpeditie.nl willen met deze Challenge laten zien dat rijden op waterstof zeer goed mogelijk is.

Primeur

Omdat bij dit evenement de nadruk op waterstofauto’s ligt, maakt Hyundai-dealer Van der Linden Groep ruimhartig plaats voor een ander merk: in de Hyundai showroom zal tijdens de 24 uur Waterstof Challenge ook een Toyota Mirai te bewonderen zijn. ‘Dat is nog niet eerder voorgekomen’, lacht Rob Knop (directeur Van der Linden Groep), ‘dus ook hier zijn we vernieuwend in!’.

Meer informatie

www.vanderlinden-groep.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

button handige links

Over ons

Organisatie:

 24h2 challenge logo 300
 
 
 

Powered by:

logo elektricitijdsrit 300